Wednesday, November 24, 2010

T.A.Terfikir?? Dalang disebalik FACEBOOK

Views


 • Terfikirkah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Manakan tidak kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.
 • Terfikirkah anda bahawa asal keturunan pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County , New York ?
 • Terfikirkah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?
 • Terfikirkah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008 iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama?
 • Terfikirkah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion.
 • Terfikirkah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Manakala bagi anda yang tidak mengetahui apa itu AEPi.. Sedikit Info tentang AEPi:

1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...

3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan sekaligus menyiapkan peserta pertubuhan untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan. Pemimpin yang pakar dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.

5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel

6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan terfikirkah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut? Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia? Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 comments:

 1. betul..pandai dia melalai kan..mengikut statistik lagi pengguna terbanyak terdiri dari negara Islam..

  ReplyDelete
 2. Baru mula memikirkan... informasi yang sangat bagus dan patut disebar-sebarkan...

  ReplyDelete
 3. sebarkan..bagus jangan berenti dari berfikir..fikirlah..hehehe

  ReplyDelete
 4. tp skng ni,g mana2 pon fb jew.budak tadika pon ada fb.bayangkan!

  ReplyDelete
 5. betul..sama r dgn milo,kfc,mcd.nokia,dan lain2..

  ReplyDelete
 6. walaupun ada facebook tp malas nak ber fb...

  ReplyDelete
 7. ada yg kata takpe guna fb sebab nak sebar dakwah. ye ke? berapa kerat je yg berdakwah tu? dan berapa juta pulak yang maen fb sebab addicted?

  sbnrnya ramai taknak mengaku fb ni menolong yahudi sebab mereka dah addicted. yeke?

  tak tau~ weee...~

  ReplyDelete
 8. aku wonder, entri ini bertentangan dengan butang like itu. :P

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...